Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
GR EN
Testing your way to safety
Αρχική σελίδα > Νέα > Covid-19 & Παραγωγή τροφίμων
15/04/2020
Covid-19 & Παραγωγή τροφίμων

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε έγγραφο που επιδιώκει να απαντήσει σε βασικές ερωτήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων υπό το φως της επιδημίας COVID-19. Το έγγραφο συντάχθηκε σε συνεννόηση με τα κράτη μέλη και τους ενδιαφερόμενους και εξετάζει, μεταξύ άλλων τομέων, τον κίνδυνο μόλυνσης από τρόφιμα και συσκευασίες τροφίμων, τα πιστοποιητικά "χωρίς ιούς" και επιπτώσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην υγιεινή των τροφίμων. Το έγγραφο της Επιτροπής της ΕΕ παρουσιάζει και διάφορες συστάσεις μεταξύ των κρατών μελών και παρέχει άλλες πηγές πληροφοριών.
 

Επιπρόσθετα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε ένα αντίστοιχο  οδηγό που σχετίζεται με την αλυσίδα εφοδιασμού των τροφίμων - από την παραγωγή έως την κατανάλωση, με την επείγουσα απαίτηση από τη βιομηχανία, να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σε τρόφιμα από τη επαφή με COVID-19, για την αποτροπή της έκθεσης σε ή μετάδοση του ιού, και για την ενίσχυση των πρακτικών υγιεινής και υγιεινής τροφίμων.
                                                                                              
Ο κύριος σκοπός αυτών των κατευθυντήριων γραμμών είναι να επισημάνουν μερικά πρόσθετα μέτρα, έτσι ώστε να διατηρείται η ακεραιότητα της τροφικής αλυσίδας και να διατίθενται επαρκείς και ασφαλείς προμήθειες τροφίμων για τους καταναλωτές.